Dissabte, 4 De Juliol De 2020
Ctra. C-14 km. 134, Bassella - 25289 Telèfon: Telèfon: 973462724/689042579 Fax: Fax: 973462724
ajuntament@bassella.ddl.net

Rutes a peu i en BTT

18/01/2010

Rutes per l'espai natural Ribera Salada-El municipi i l'entorn


Adequació de l’ús públic del municipi de Bassella en l’àmbit de l’entorn de l’espai natural "Ribera Salada". Rutes a peu i en bicicleta per l'espai natural.

Bassella és el municipi situat més al sud de la comarca de l’Alt Urgell. Limita amb la serra d’Oliana  al nord i la de Pubill al sud, amb el Tossal de la Llena a l’est i amb els alts de la Clua a l’oest.  Dins el municipi, el Segre rep les aigües del riu Madrona i de la Ribera Salada. Una part del terme està actualment afectada per l’embassament de Rialb.
 
La base econòmica del municipi es sustenta en l’agricultura i la ramaderia, tot i que recentment s’han establert algunes empreses relacionades amb el motor i els esports d’aventura, de manera que el sector turístic comença ara a emergir. El nucli poblacional més important en nombre d’habitants és Ogern que, situat a llevant, limita quasi amb el Solsonès. La creació fa relativament poc temps d’una àrea d’esbarjo a la riba de la Ribera Salada, anomenada la “Platja d’Ogern” ha fet que gran quantitat de visitants de les proximitats i de fora municipi accedeixin a quest espai de manera freqüent els mesos d’estiu. La proximitat a nuclis com la Seu d’Urgell i Solsona també fa que gran quantitat d’usuaris visitin la zona.
 
La Ribera Salada és un bon exemple de les característiques dels rius de muntanya entre la conca del Segre i al del Llobregat. El seu interès peculiar prové de contenir valuosos sistemes fluvials d’origen càrstic, amb un grau d’alteració mínim.
L’ajuntament de Bassella ha considerat important treballar en el municipi per tal de donar a conèixer l’espai de la Ribera Salada dins l’àmbit municipal i poder oferir als visitants activitats lligades a aquest espai durant tot l’any. També s’ha plantejat aquestes actuacions com una possibilitat de regular els accessos al trànsit rodat en aquest entorn i informar als usuaris sobre les normatives de comportament en l’àmbit de l’espai natural.

 
Cercador

Ajuntament
Totes les administracions

Destacats

Mapa Web